Вступити до родини ATR

Очільники МЗС України і Німеччини у Берліні обговорять питання деокупації Криму

1 червня 2020, 13:25
752

Завтра, 2 червня, міністри закордонних справ України і Німеччини на офіційній зустрічі у Берліні обговорять питання деокупації Криму і ситуацію на Донбасі.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ України.

«У ході візиту сторони обговорять низку важливих аспектів двосторонньої співпраці, безпекову та гуманітарну ситуацію на сході України, виконання домовленостей грудневого саміту «Нормандського формату» на рівні глав держав та урядів, ініціативи щодо деокупації Криму, а також шляхи подальшої координації зусиль з подолання наслідків пандемії COVID-19», — повідомили у МЗС.

Також зазначається, що до складу української делегації увійдуть міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, очільник Офісу президента Андрій Єрмак, його заступник Ігор Жовква, віце-прем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков і міністр оборони Андрій Таран.

Відомо, що в Берліні українська делегація проведе зустрічі з главою МЗС Німеччини Хайко Маасом, зовнішньополітичним радником канцлера Яном Гекером і міністром оборони Аннегрет Крамп-Карренбауэр.

Нагадаємо, військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні.

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ