Вступити до родини ATR

Очікуємо дату зустрічі у Нормандському форматі — Зеленський

21 липня 2020, 15:42
1046

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Росія «не проти» зустрічі у Нормандському форматі в Берліні і зараз Україна очікує на дату її проведення.

ФОТО: Офіс президента

ФОТО: Офіс президента

Про це Володимир Зеленський заявив під час спільної з президентом Швейцарії Симонеттою Соммаругою зустрічі з представниками ЗМІ у Києві.

Зокрема, голова держави сказав, що Німеччина, Франція та Росія підтвердили готовність до нового етапу переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Зараз ми розуміємо, що в принципі у нас є підтвердження з німецької сторони, французької сторони. І є погодження, що РФ теж не проти зустрічатися. Тому що всі розуміють, як важливо для нас зустрічатися у цьому форматі. <...> Тому ми найближчим часом очікуємо дату зустрічі в нормандському форматі», — наголосив Зеленський.

Окрім того, він додав, що Україна не відмовляється від переговорів у Мінську. За його словами, формат засідань ТКГ довелося дещо змінити через пандемію коронавірусу.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, коментуючи заяву Володимира Зеленського, заявив, що у Кремлі наразі не бачать підстав проводити Нормандський саміт.

«Не створені умови для проведення зустрічі чотирьох держав: Росії, України, Німеччини та Франції. Поки для цього немає необхідної  ґрунту», — сказав Пєсков, передають росЗМІ.

Нагадаємо, що остання зустріч лідерів у Нормандському форматі відбулася у Парижі 9 грудня 2019 року. Тоді сторони домовилися про припинення вогню на сході України, однак бойовики на Донбасі щодня порушують режим тиші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ