Вступити до родини ATR

«Муса, твій батько не терорист»: на поодиноких пікетах у Москві розповіли про загибель сина кримськотатарського політв’язня

31 липня 2020, 14:10
1434

У Москві 30 червня відбулися поодинокі пікети на підтримку кримськотатарських політв'язнів. Організаторами акцій виступили активісти ініціативної групи «Стратегія-30».

ФОТО: Ольгицца Вишневецька/Fb

ФОТО: Ольгицца Вишневецька/Fb

Про це повідомила постійна учасниця акцій «Стратегії-30» Віра Лаврешіна на своїй сторінці у Facebook.

Зазначимо, що цього разу на акції активісти нагадали про трагічну смерть 3-річного сина кримськотатарського політв'язня Руслана Сулейманова. Також присутні розповіли про зухвалу поведінку окупантів під час пошуків дитини.

«26 липня, після трьох днів пошуків, у кримському селищі Строганівка знайшли мертвим трирічного Мусу Сулейманова. Батька Муси — Руслана Сулейманова, фігуранта другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» — система ГУЛАГу на похорон, звичайно, не відпустила. Замість цього, немов у знущання, було порушено кримінальну справу «про недбале поводження батьків з дитиною». З особливим цинізмом з'явилися з допитом до Ельзари — убитої горем матері. Її спочатку допитували з використанням поліграфа, нібито ситуація зі зникненням хлопчика могла бути організована заради якогось «піару». А потім «прокуратура» Криму заявила, що «діям батьків буде дана оцінка». Неможливо це коментувати, слів не знаходиться», — прокоментувала це Віра Лаврешіна.

Активісти, які 30 липня вийшли на серію поодиноких пікетів у Москві, тримали у руках плакати із написом: «Так, Муса! Твій батько не терорист!».

Нагадаємо, ввечері 24 липня син кримськотатарського політв’язня Руслана Сулейманова Муса Сулейманов грався у пісочниці біля будинку за адресою: вулиця Азатлик, 8. Востаннє хлопчика бачили вчора близько шостої вечора. Мати дитини каже, що ненадовго зайшла до будинку, а коли повернулася на вулицю, то дитина вже зникла. Пошуки Муси Сулейманова тривали майже дві доби — з вечора 24 липня. До його пошуків долучилися тисячі небайдужих мешканців Криму, «правоохоронці» та волонтери. 26 липня об 11 годині стало відомо, що тіло 3-річного Муси Сулейманова було знайдено у каналізаційній ямі біля будинку, де жила дитина. 27 липня у Криму відбувся дженазе (похорон).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ