Вступити до родини ATR

Землетрус в Ізмірі: наразі відомо про 76 загиблих

2 листопада 2020, 08:10
666

За останньою інформацією внаслідок землетрусу у турецькому Ізмірі загинули щонайменше 76 людей, ще понад 900 — постраждали.

ФОТО: Anadolu

ФОТО: Anadolu

Про це повідомляють в Управлінні по запобіганню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при уряді Туреччини, передає інформаційне агенство Anadolu.

«Станом на 17.20, у лікарні доставлено 940 поранених, з них 722 виписані після надання допомоги, лікування 218 триває», — йдеться у повідомленні.

Окрім того, стало відомо, що турецькі рятувальники вранці 1 листопада витягнули з-під завалів 70-річного чоловіка. Він знаходився під завалами понад 30 годин.

«Чоловіка, впізнаного як Ахмет Ситим, було врятовано з-під уламків одного з 20 житлових будинків, зруйнованих у районі Байракли Ізміру, що перебував у процесі реконструкції через недостатню сейсмостійкість», — повідомили у Reuters.

Рефат Чубаров на своїй сторінці у Facebook від імені Меджлісу кримськотатарського народу висловив співчуття родинам загиблих та зазначив, що уряд Туреччини надасть необхідну допомогу тим, хто постраждав унаслідок катастрофи.

«Урядом Туреччини вжито безпрецедентних заходів з надання допомоги постраждалим. Оголошено, що всі, хто в результаті землетрусу втратили своє житло, будуть забезпечені новим житлом», — повідомив голова Меджлісу.

Наразі до пошукових і рятувальних робіт залучені 6400 рятувальників.

Нагадаємо, у п’ятницю, 30 жовтня, в Егейському морі стався потужний землетрус. За шкалою Ріхтера він досяг 6,6 бала. Сильні підземні поштовхи тривали близько 15 секунд та відчувалися у Туреччині та Греції. У населених пунктах країн обвалилися будівлі. У Туреччині від землетрусу постраждала провінція Ізмір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ