Вступити до родини ATR

Моя вина лише в тому, що я не готовий бути вашим рабом — останнє слово Арсена Абхаірова у суді

3 листопада 2020, 09:06
821

2 листопада 2020 року кримськотатарський політв’язень, фігурант «справи про так званий тероризм» (красногвардійська група) Арсен Абхаіров у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону виступив з так званим останнім словом, у якому запевнив, що кримськотатарська ненасильницька боротьба триватиме.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Останнє слово політв’язня поширило об’єднання «Кримська солідарність».

«Я, як і весь народ, ніколи не прийму надумані ярлики «терористів», «екстремістів», «диверсантів», «місіонерів», якими в одну мить РФ обізвала кримчан, незгодних з подіями «Кримської весни». Ще не висохли сльози на обличчях свідків геноциду, вчиненого у 1944 році, коли знову в одну мить їх обізвали «зрадниками», — каже Абхаіров.

Політв’язень не визнає себе винним та зазначає, що стороною захисту було наведено більш ніж достатньо доказів фальсифікації, підміни понять, упереджених експертиз, направлених на показове залякування народу та викорінення інакомислення.

«У Криму не було і немає тероризму та насильства. Ми — злочинці без злочину. А ви — злочинці без покарання. Але це тимчасово. Наша ненасильницька боротьба — сповідувати свою релігію, відроджувати свою культуру, бути вільним і жити у вільному від анексії Криму, не закінчиться з вашим вже готовим вироком», — запевнив політв’язень.

Наприкінці слова Арсен Абхаіров подякував усім, хто підтримував їх та боровся за звільнення політв’язнів.

Нагадаємо, сьогодні, 3 листопада 2020 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону має винести вирок Рустему Емірусеінову, Арсену Абхаірову та Ескендеру Абдулганієву.

Таким чином Рустема Емірусеінова може бути засуджено на термін 18 років з обмеженням на 1,5 роки нагляду, Арсена Абхаірова — на 15 років, Ескендера Абдулганієва — на 16 років у колонії суворого режиму.

Як відомо, 14 лютого 2019 року в смт. Октябрське Красногвардійського району Криму співробітники ФСБ провели обшуки в будинках кримських татар Рустема Емірусеінова, Арсена Абхаірова та Ескендера Абдулганієва. Після цього чоловіків затримали, їх звинувачують у «причетності до діяльності терористичної організації».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ