Вступити до родини ATR

Україна каратиме за службу в армії РФ лише за участі у військових операціях

13 листопада 2020, 10:02
1039

Україна буде карати кримчан за службу в російській армії лише в одному випадку: якщо мешканці півострова будуть брати участь у військових операціях та скоювати злочини.

Про це повідомила пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя на своїй сторінці у Facebook.

«Якщо кримчани зі зброєю в руках будуть брати участь в бойових діях проти України, то їх дії будуть кваліфікуватися вже за іншими статтями», — заявив керівник прокуратури АР Крим та м. Севастополя Ігор Поночовний.

За словами правоохоронців, держава-окупант вчиняє воєнний злочин проти кримчан, пропагуючи військову службу та призиваючи населення півострову на службу до лав збройних сил Російської Федерації.

Нагадаємо, що за даними прокуратури АРК, окупаційна «влада» Криму, починаючи з 2015 року, протиправно провела на території півострову 11 призовних компанії до лав Збройних Сил РФ. На строкову військову службу незаконно призвано близько 25 тисяч кримчан.

Як повідомляв ATR.ua, прокуратура АРК спільно з Офісом Генерального прокурора та ГО «Кримська правозахисна група» направили до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду повідомлення про черговий воєнний злочин Росії на окупованому півострові щодо незаконно призову на військову службу до армії країни-окупанта та пропаганду цієї службу серед цивільного населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ