Вступити до родини ATR

Суд у Росії лишив політв’язня Приходька за ґратами на три місяці

3 грудня 2020, 08:44
676

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону продовжив арешт українському активісту Олегу Приходьку на 3 місяці і залишив його під вартою до 16 березня 2021 року.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це після засідання повідомив його захисник Назім Шейхмамбетов, передають активісти «Кримської солідарності».

«Держзвинувачення просило залишити підсудного в СІЗО за підставами, що були встановлені раніше, і ще нібито не відпали. Захист наполягав на обранні запобіжного заходу, не пов'язаного з позбавленням волі з огляду на слабке здоров'я Олега Приходька і неможливість пошкодити докази або вплинути на свідків, оскільки судове слідство вже практично закінчено», — передають слова адвоката активісти.

Як повідомляв ATR.ua, раніше на засіданні у справі Олега Приходька захист отримав відповідь на запит про перевірку телефону, який за версією слідства належав підсудному. З цього телефону Приходько нібито вів переписку про теракти в Саках і у Львові. За результатом перевірки, Сергія Зав'ялова, на якого згідно з відповіддю оператора був зареєстрований цей номер, не існує. Це вигадана особа.

Нагадаємо, 9 жовтня 2019 року окупаційні силовики викрали зі свого будинку проукраїнського активіста Олега Приходька. 28 травня 2020 року у Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону розпочався розгляд по суті кримінальної «справи» щодо Олега Приходька. Активіста звинувачують за такими статтями КК РФ: ч. 1 ст. 30 і ч. 1 статті 205 (підготовка до вчинення терористичного акту), ч. 1 статті 222 (придбання та зберігання вибухових речовин) і ч. 1 статті 223-1 (виготовлення вибухових речовин). 27 березня 2020 року Приходьку продовжили арешт до 15 вересня 2020 року, а через кілька днів етапували до Ростова-на-Дону. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ