Вступити до родини ATR

РФ — проблема вирішення питання деокупації: експерт про роль Кремля у Кримській платформі

22 грудня 2020, 14:15
807

Пропозиція Києва про співпрацю з Кремлем у межах Кримської платформи необхідна для того, щоб РФ відмовилася.

Таку думку висловив експерт, політолог, співзасновник Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію» Олег Саакян у програмі BUGUN на телеканалі ATR.

 «Будемо чесними. Я дуже сумніваюся, що РФ погодиться. Якби РФ погодилася, звичайно, було б краще, скажімо так. Але зрозуміло, що для РФ «тема Криму закрита» — вони так висловлюють свою позицію на усіх майданчиках», — констатував експерт.

За його словами, «двері платформи повинні завжди бути відкритими» для країни-агресорки.

«Але всім зрозуміло, що РФ до певного моменту залишається проблемою, яку потрібно вирішувати. Якщо РФ стане частиною цього рішення, то вирішиться (питання деокупації Криму — ред.). Поки ж РФ залишається у статусі проблеми, вони не з'являться (серед учасників платформи — ред.). Їх ключовий наратив, що ця ситуація є незворотною. РФ захоплювала Крим десятки разів за свою історію і жодного разу їй не вдалося його ефективно утримати», — резюмував експерт.

Як повідомляв ATR.ua, 5 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ