Вступити до родини ATR

Осману Аріфмеметову заборонили участь у засіданнях — бранець другої сімферопольської групи висловлювався кримськотатарською: ZAMAN

30 вересня 2021, 07:05
904

Кримськотатарському бранцю Осману Аріфмеметову заборонили брати участь у наступних засіданнях через зауваження російському судді кримськотатарською мовою.

Про це розповів адвокат Олексій Ладін після засідання у Південному окружному військовому суді Ростова-на-дону. 

Там продовжують розгляд «справи» 25-и кримських татар, яких через нібито причетність до «Хізб-ут-Тахрір» звинуватили у тероризмі, п’ятірки Енвера Аметова, Рустема Шейхалієва, Руслана Сулейманова, Яшара Муєдінова та Османа Аріфмеметова. 

Аріфмеметова російський суддя звинуватив у порушенні регламенту, бо бранець заявив йому відвід і звернувся кримськотатарською мовою. Османа Аріфмеметова обурило, що на судилище не допустили родичів. За це суддя вирішив відсторонити його від засідань.

За словами захисників, російські судді посилаються на карантинні обмеження, щоб не допускати до судової зали людей, які приїхали на підтримку політв’язнів. Натомість, до зали завчасно запускають групу студентів юридичного університету.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ