Вступити до родини ATR

158 конкретних кроків — у Мінреінтаграції пояснили, що передбачає план заходів щодо реалізації Стратегії деокупації Криму: ZAMAN

1 жовтня 2021, 08:51
890

У Міністерстві з питань деокупації і реінтеграції тимчасово окупованих територій України пояснили, що передбачає план заходів щодо реалізації Стратегії деокупації і реінтеграції Криму та Севастополя, ухвалений Кабміном України напередодні.

Цей документ передбачає 158 заходів. Серед них спрощення процедури подачі заяви на виплату політв’язням та членам їхніх сімей, вдосконалення державної реєстрації актів цивільного стану громадян України на окупованих територіях. Окрім того, буде спрощено отримання перших паспортів для громадян України.

«Ми переконані, що ефективне виконання ухваленого комплексу заходів буде основою для деокупації і реінтеграції ТОТ та каталізатором підвищення ефективності державної політики в актуальних питаннях захисту прав і свобод, незаконного політично мотивованого судового переслідування, захисту прав внутрішньо переміщених осіб», — впевнений заступник міністра реінтеграції Ігор Яременко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ