Вступити до родини ATR

Стрілянина та хаос у Лівані — є загиблі і багато поранених: ZAMAN

16 жовтня 2021, 10:02
754

Щонайменше п'ятеро людей загинули і десятки були поранені внаслідок стрілянини під час демонстрації у Бейруті.

Стрілянина у ліванській столиці залишила після себе багато людських жертв, хаос, кулі у стінах, пошкоджені крамниці та автомобілі.

«Ці події нагадали нам громадянську війну 1975 року. Мені було 10-11 років. Тепер усі ті картини, які залишилися в пам'яті, воскресли», — каже власник магазину Хассан Діа.

Стрілянина сталася на демонстрації проти того, як ведеться розслідування минулорічного вибуху у міському порту. Акцію організували шиїтські рухи «Хезболла» і «Амаль». 

Як повідомив міністр внутрішніх справ Лівану, по людях стріляли невідомі снайпери, цілячись у голови. Загинуло щонайменше шестеро людей. Понад 30 були поранені. Деякі перебувають у лікарнях в критичному стані.

Організатори акції звинуватили у нападі місцеву християнську партію. Та у відповідь поклала відповідальність за вбивства на «Хезболлу». Ведеться розслідування. 

Як відомо, акції невдоволених розслідуванням у Лівані стали звичайним явищем, оскільки досі нікого не притягли до відповідальності за катастрофу. 

Нагадаємо, що внаслідок пожежі у порту минулого року вибухнуло 2750 тонн нітрату амонію. Вибух був таким потужним, що зруйнував більшість будівель в епіцентрі. Загинуло 219 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ