Вступити до родини ATR

У Криму переповнені морги — зафіксовані нові сумні рекорди: ZAMAN

26 жовтня 2021, 09:15
480

У Криму морги переповнені через високу смертність від COVID-19.

Це визнають самі окупанти. 

Так, за словами тимчасово виконуючого обов'язки окупаційного «міністра охорони здоров'я» Костянтина Скорупського, збільшилось навантаження на всі відділення судово-медичної експертизи і на патологоанатомічні відділення півострова. 

А для відділення морга на вулиці Річковій у Сімферополі навіть купуватимуть модульне холодильне обладнання, аби зберігати тіла померлих у належному стані. 

Як відомо, в окупованому Криму зафіксовані нові сумні рекорди. За минулу добу там зафіксували 983 нових випадки COVID-19. 27 людей не змогли подолати хворобу та пішли з життя. У постійному представництві Президента України у Криму заявили, що саме Росія як держава-окупант несе міжнародно-правову відповідальність за катастрофу з COVID-19 в окупованому Криму.  

«Ситуація з коронавірусом в Криму дуже важка, і ті цифри, що публікує окупаційна  «адміністрація», занижені. Кримчани, наші громадяни, які перебувають на окупованому півострові і перебувають в постійному зв'язку з нами, підтверджують, що ситуація погана. Держава-окупант відповідає за все, що відбувається на території Криму, зокрема, за санітарно-епідеміологічну ситуацію, медичний режим. Ми послідовно займаємо цю позицію. Україна продовжує комунікувати з країнами Заходу і міжнародними організаціями про ситуацію з коронавірусом в Криму», — зазначає постійний представник України в АР Крим. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ