Вступити до родини ATR

Окупанти схопили трьох українців — закидають шпигунство на користь України та підготовку терактів: ZAMAN

3 грудня 2021, 09:17
739

Окупаційні співробітники ФСБ схопили трьох українців, яким закидають шпигунство на користь України та підготовку терактів.

Серед затриманих — 47-річний Зіновій Коваль та його 22-річний син Ігор. Вони, на думку окупантів, є агентами СБУ та прибули з материкової частини України, щоб нібито збирати відомості, фотографувати та фільмувати стратегічно важливі підприємства та об’єкти транспортної інфраструктури. У їхній автівці буцімто знайшли безліч зброї та вибухівку. 

Ще один затриманий українець — 23-річний Олександр Ципик. Окупанти стверджують, що він мешкає на Київщині та є співробітником спецрезерву Головного управління розвідки і до всього, мовляв, планував теракти. 

Водночас, у Службі Безпеки України назвали закиди окупантів фейком, елементом гібридної війни та відповіддю на викриття російських агентурних мереж в Україні.     

«Лише за 9 місяців цього року ми викрили близько 50 таких агентів. Двох із них — «на гарячому», під час спроби вчинення диверсійно-терористичних актів. Зокрема, у листопаді Служба безпеки України здійснила безпрецедентне викриття кадрових співробітників ФСБ, які здійснили понад 5 тис. кібератак на державні органи нашої країни. Було поіменно встановлено офіцерів ФСБ РФ і перехоплено їхні розмови. Очевидно, що це велика репутаційна втрата для ФСБ, яка вкотре прагне дискредитувати українську спецслужбу фейками», — заявили у СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ