Вступити до родини ATR

«Жовтий» сертифікат діятиме лише 30 днів — МОЗ закликає вчасно робити друге щеплення: ZAMAN

5 грудня 2021, 11:41
749

13 777 нових пацієнтів з COVID-19 виявили на материковій частині України. Майже 23 тисячі українців при цьому одужали, а 509 померли внаслідок хвороби.

За даними Міністерства охорони здоров’я, вже 37% дорослого населення України пройшли повний курс щеплення. А у листопаді встановлено рекорд — медики зробили понад 7 мільйонів щеплень від COVID-19. 

Заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич закликала тих, хто зробив перше щеплення більше ніж 30 днів тому, зробити друге щеплення у найближчі вихідні, адже з понеділка їхні «жовті» COVID-сертифікати не будуть дійсними.

«На сьогодні термін дії COVID-сертифікатів становить 120 днів, однак із понеділка він буде скорочений до 30. Ми спостерігаємо появу тенденції, коли люди, отримавши першу дозу, не звернулися вчасно за другою. Це означає, що людина не має ефективного захисту від хвороби та її наслідків. Тож із 6 грудня всі ті громадяни, у яких від дня отримання першої дози вакцини сплине цей термін, 30 днів, використовувати «жовтий» COVID-сертифікат не зможуть, він буде невалідним», — заявила міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ