Вступити до родини ATR

Обійми та вітання на волі — у Криму зустріли 11 незаконно заарештованих кримських татар: ZAMAN

7 грудня 2021, 08:45
524

Одинадцятеро кримських татар, арештованих за зустріч адвоката Едема Семедляєва, відбули незаконне покарання.

Чимало людей з усього Криму приїхали, щоб привітати співвітчизників, але і біля ізолятора на них чекали перепони.  

«У Євпаторії оголосили якийсь план спецоперації, поліція не підпускає до будівлі ближче, ніж на 100 метрів. Але ми вже звикли, що політв’язнів, мирних жителів саджають на 10, 12, 14 діб ні за що, і що відпускають їх у такому режимі», — каже адвокат Еміль Курбедінов.

Як відомо, з ізоляторів тимчасового тримання у Сімферополі та Євпаторії вийшли Смаїл Абдурманов, Селім Тейфуков, Алім Сулейманов, Кемал Абдуразаков, Алім Алієв, Зекір’я Демерджі, Длявер Ібрагімов, Сеттар Сеттаров, Решат Параламов, Муртаза Фахрієв і Сервер Чолакчик. Тепер вже колишні бранці впевнені, що стали жертвами репресій, оскільки нібито «порушення карантину» було лише формальністю.

Нагадаємо, що увечері 23 листопада більше сотні кримських татар попрямували до ІТТ Сімферополя на зустріч з адвокатом Едемом Семедляєвим, адміністративний арешт якого добіг кінця. Окупанти заздалегідь підігнали автобус, а Росгвардія затримала 32 людини, серед яких були жінки та громадянські журналісти. Усіх звинуватили в нібито «порушенні громадського порядку». Дев'ятьох затриманих жінок засудили до штрафів від 10 до 15 тис. рублів, 21 кримському татарину присудили від 10 до 14 діб адмінарешту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ