Вступити до родини ATR

Вплив пандемії на дітей гірший, ніж вважалося — ЮНІСЕФ: ZAMAN

17 січня 2022, 08:08
543

Організація ЮНІСЕФ вважає, що вплив пандемії на дітей буде гіршим, ніж вважали раніше.

При цьому, за повідомленням членів організації, більше негативного ефекту спостерігатиметься у бідних країнах.

«Деякі діти під час локдауну мали доступ до власного комп'ютера, вони добре вчилися. Але в інших були труднощі, вони, можливо, відставали в англійській та математиці, оскільки не могли вчитися з дому», — каже дослідниця Амелія Робертс.

Експерти також зазначають, що пандемія позначилася на успішність дітей.

«Раптом вони опинилися в ізоляції. Тепер їм складно дотримуватися вказівок, які їм дають, їм складно концентруватися та зберігати увагу», — зазначає професор педіатрії Вірен Д‘са.

Американський професор педіатрії Вірен Д’Са вивчав групу з 290 новонароджених ще до того, як прийшов коронавірус. За його словами, ізоляція надзвичайно вплинула на їхній розвиток.

«Були невеликі розбіжності у їх рухових проявах, здібностях до раннього навчання, у спілкуванні та поведінці», — підкреслює професор. 

Лікар наголошує, що пандемія не вплинула на здатність дітей ходити чи бігати, однак далася взнаки на інших аспектах.

«Це більше стосується їхньої моторики, як вони поводяться з предметами, переміщують їх, як аналізують інформацію та поводяться з предметами в їхньому середовищі», — додає він.

Лікарі кажуть, що зараз найважливіше — скоротити подальший вплив пандемії та постаратися повернути дітей у звичайні умови життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ