Вступити до родини ATR

Спалах коронавірусу у ростовському СІЗО — омбудсмен вимагає фахової лікарської допомоги для політв’язнів: ZAMAN

18 січня 2022, 16:01
613

У ростовському СІЗО-1, де незаконно утримується 33 українські політв’язні, через порушення санітарних норм, стався спалах коронавірусної інфекції та корости — небезпечного захворювання шкіри.

Про це стало відомо від адвоката українських громадян, повідомила на своїй сторінці у Facebook Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Від початку пандемії COVID-19 систематично вимагаю від країни-окупанта РФ забезпечити засобами індивідуального захисту наших співгромадян у місцях позбавлення волі. Втім звернення залишаються без відповідного реагування. Крім того, від адвокатів постійно отримую інформацію про ненадання медичної допомоги, вилучення ліків та ігнорування скарг українських політв’язнів на стан здоров’я. Вищевказані дії є грубим порушенням пункту 22 Мінімальних стандартних правил поводження з ув’язненими, схвалених Економічною і соціальною радами ООН», — наголошує омбудсмен.

Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з вимогою надати політв’язням відповідне медико-санітарне забезпечення, а також фахову лікарську допомогу.

«Вкотре звертаю увагу на те, що підтримка наших співгромадян з боку міжнародної спільноти та посилення тиску на країну-окупанта РФ є вкрай важливими задля звільнення всіх українських політв'язнів», — додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ