Вступити до родини ATR

Свято терпіння, прощення та єднання — мусульмани зустріли Ораза байрам: ZAMAN

2 травня 2022, 15:12
970

Мусульмани, здійснивши ранковий святковий намаз, зустріли Ораза байрам, що свідчить про завершення священного місяця Рамадан.

Святковий намаз провели й у мечеті культурного центру «Birlik», що у передмісті Києва, у селі Чайки. На нього зібралися кримські татари — переселенці з Криму, лідери кримськотатарського народу та воїни-мусульмани, які зі зброєю в руках боронять Україну від російської агресії.

Незважаючи на війну, мусульмани упродовж 30 днів від світанку до заходу сонця утримувались від їжі та води — очищали думки, робили добрі справи і просили Всевишнього про прощення гріхів, в останні десять ночей шукали ніч передвизначення та просили найскорішої перемоги над росією. Віряни кажуть — російська агресія почалася із захоплення Криму, та й завершитися має звільненням півострова.

Привітав мусульман і лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

«Вже вісім років ми святкуємо наші священні свята далеко від Батьківщини. Але будьте певні, що звір, що прийшов на нашу землю, тут і позбудеться голови, і наступні свята ми святкуватимемо на своїй рідній землі. Ця війна не між Росією та Україною, ця війна між добром та злом, між демократією та деспотією, тому ніхто не зможе відсидітися осторонь — якщо Україна програє у цій війні, програє весь світ. Ще раз усіх вітаю з цим світлим та благословенним святом», — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ