Вступити до родини ATR

Перший вирок російському загарбнику — суд у Києві довічно засудив окупанта за вбивство цивільного: ZAMAN

23 травня 2022, 16:37
687

Солом'янський райсуд Києва призначив довічне російському військовому Шишимаріну за вбивство цивільного.

21-річний сержант та командир відділення танкової «Кантемирівської дивізії» Московської області Вадим Шишимарін разом з колоною окупантів незаконно перетнув кордон України 24 лютого. А вже 28 лютого в селищі Чупахівка на Сумщині вбив місцевого мешканця — 62-річного Олександра Шеліпова.

Чоловік в той момент розмовляв телефоном. Командир наказав Шишимаріну вистрілити, бо чоловік нібито міг здати позиції росіян ЗСУ. Спершу Шишимарін відмовився. Але після повторного наказу вбив людину пострілом з автомата у голову.

Згодом, потрапивши у засідку Територіальної оборони, вбивця ховався на покинутій свинофермі. А 1 березня здався у полон.

Шишимарін у своєму останньому слові розкаявся у скоєному та попросив вибачення у вдови вбитого Катерини Шеліпової.

Катерина Шеліпова чула постріли, які вбили її чоловіка. Той як раз повертався додому. Вона вийшла на двір і навіть побачила Шишимаріна з автоматом.

Суд визнав Шишмаріна винним у порушенні законів і звичаїв війни, застосуванні заборонених засобів ведення війни та жорстокому поводженні з цивільним населенням. Суддя оголосив вирок: довічне позбавлення волі. Адвокат загарбника заявив, що оскаржуватиме рішення суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ