Вступити до родини ATR

«Справа» Нарімана Джеляла — окупанти допитали свідка звинувачення: ZAMAN

24 травня 2022, 15:06
667

Покази давав із мішком на голові та в наручниках.

У так званому «Верховному суді» Криму у «справі» Нарімана Джеляла та братів Ахтемових, яких окупанти звинувачують у диверсії — підриві газопроводу, допитали свідка звинувачення Шевкета Усеїнова.

За словами рідних політв'язнів, свідчення свідка відрізнялися від тих, які він дав на стадії слідства. Усеїнов це пояснив тим, що силовики чинили на нього психологічний тиск під час затримання та проведення слідчих заходів.

На наступному засіданні, 25 травня, мають допитати ще одного свідка з боку звинувачення — Ельдара Одаманова. Усеїнов та Одаманов, так само як і Наріман Джелял, Азіз та Асан Ахтемови були затримані 3 та 4 вересня, а точніше викрадені зі своїх будинків та вивезені у невідомому напрямку. Більше доби силовики не давали жодної інформації про їхнє місцезнаходження та про їхній правовий статус. За припущеннями активістів, їх як і братів Ахтемових катували, щоб вибити потрібні свідчення проти першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла. Силовики випустили з будівлі ФСБ Усеїнова та Одаманова і знову ж таки затримали. Причиною стала відсутність у них при собі документів, що підтверджують їх особи та непокору співробітникам поліції. Окупаційний «суд» їх заарештував на 14 та 15 діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ