Вступити до родини ATR

Окупанти вивозять українське зерно за кордон для продажу — знімки із супутника: ZAMAN

24 травня 2022, 15:47
810

В окупованому Севастополі завантажують крадене українське зерно.

Процес зафіксував супутник компанії Maxar Technologies.

Знімки зроблені 19 і 21 травня. На них — у порту Севастополя два балкери під прапором росії, які швартуються та завантажуються, ймовірно, викраденим українським зерном.

Сумнозвісні суховантажі «Матрос Позынич» і «Матрос Кошка» мають вантажопідйомність 30 000 тонн. Їх регулярно залучають до торгівлі краденим українським збіжжям. Наповнюють награбованим на тимчасово окупованому півдні України, зокрема на Херсонщині та Запоріжжі.

За даними сайту відстеження суден MarineTraffic, обидва судна вже покинули порт. «Матрос Позынич» йде Егейським морем і прямує до столиці Лівану Бейрута, а «Матрос Кошка» поки що перебуває в Чорному морі. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав не купувати награбоване окупантами.

«Російські злодії крадуть українське зерно, вантажать його на кораблі, проходять через Босфор і намагаються продати його за кордон. Я закликаю всі держави бути пильними і відмовлятися від будь-яких подібних пропозицій. Не купуйте вкрадене. Не ставайте співучасниками російських злочинів. Крадіжка ніколи нікому не приносила удачі», — наголосив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ