Вступити до родини ATR

Росія демонструє слабкість — Джелял про арешти адвокатів у Криму: ZAMAN

31 травня 2022, 16:58
754

Серією арештів кримських адвокатів росія демонструє свою слабкість.

Про це пише перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял у листі з СІЗО окупованого Сімферополя.

Наріман Джелял зауважив, що окупаційний режим продовжує душити залишки свободи в Криму, зокрема переслідуючи незалежних захисників.

«Знову під удар попали незалежні кримські адвокати: Едем Сємєдляєв, Назім Шейхмамбетов, Еміне Авамілєва, та Айдер Азаматов. І цей перелік не вичерпаний. Чим більше українських громадян стає жертвами Росії, в тому числі внаслідок військової агресії, чим більше затребувана робота незалежних адвокатів, тим більше вони піддаються репресіям з боку російської влади. Але в цьому чітко простежується слабкість Кремля, його неспроможність адекватно, цивілізовано відповісти на виклики, які спричинені його ж необачними та агресивними діями», — зазначає Джелял.

Нагадаємо, що адвокати Еміне Авамілєва та Айдер Азаматов були затримані 27 травня, коли мали розглянути адмінпротокол на адвоката Назіма Шейхмамбетова, затриманого днем раніше. Їх визнали винними в нібито організації масових зборів з порушеннями санітарних норм. Ще днем раніше, окупанти присудили 75 тисяч рублів штрафу, нібито за дискредитацію російських збройних сил, адвокату Едему Семедляєву. Адвокати вважають це розправою через їхню професійну діяльність та захист бранців кремля.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ