Вступити до родини ATR

Недостатні та досить повільні — Офіс Президента про санкції ЄС: ZAMAN

31 травня 2022, 17:30
588

Недостатні та досить повільні — так в Офісі Президента України прокоментували останні санкції Європейського союзу проти росії.

Як відомо, останні ухвалені санкції забороняють більшість імпорту нафти з країни-агресорки. Європейський Союз таки подолав опір кількох держав-скептиків, та ухвалив політичне рішення про запровадження часткового нафтового ембарго проти росії. Тобто під заборону потрапила нафта, яка постачається до ЄС морем. У такий спосіб росія поставляє дві третини цієї сировини. Водночас ЄС поки вирішив залишити імпорт нафтопроводом «Дружба», від якого залежить Угорщина, яка виступала проти запровадження повного ембарго щодо РФ.

У Bloomberg вже підрахували, що через це ембарго Росія втратить близько 22 мільярдів на рік. У ЄС планують, що до кінця року експорт російської нафти до Європи зменшиться на 90 відсотків.

«Ми хочемо зупинити російську машину війни, зупинити фінансування російської агресії за допомогою тиску на Кремль, і сьогодні Європейська рада погодила шостий пакет санкцій, який включатиме також заборону на імпорт нафти з РФ з тимчасовим винятком для трубопровідних постачань», — заявляє голова Європейської Ради Шарль Мішель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ