Вступити до родини ATR

Вуличні бої у Сєвєродонецьку — зведення Генштабу: ZAMAN

1 червня 2022, 15:49
849

У Сєвєродонецьку точаться вуличні бої — частина ворожих підрозділів закріплюється у середмісті.

Про це повідомляють у Генеральному Штабі.

Російські окупанти штурмували Сєвєродонецьк з трьох напрямків. Українські воїни зайняли вигідніші позиції та обороняються. Інфраструктура Сєвєродонецька знищена вщент. Більше 60% житлового фонду вже не підлягає відновленню.

Водночас, на Лиманському напрямку ворог перегрупувався та посилив підрозділи. За підтримки вертольотів Ка-52, росіяни наступають в напрямку Лиман-Старий Караван. Гаряче й на інших напрямках.

«На Бахмутському напрямку противник намагається витіснити підрозділи наших військ із позицій у районах Білогорівки та Врубівки. Застосував штурмову та армійську авіацію у районах населених пунктів Комишуваха, Берестове і Ниркове», — звітує речник Генштабу Олександр Штупун.

На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках противник утримує позиції, завдає вогневого ураження із мінометів та ствольної артилерії.

Однак, на завзяті обстріли ворог має відповідь. Лише на Донецькому й Луганському напрямках українські воїни відбили ще 9 російських атак. На залізяччя перетворено пару танків, 13 артилерійських систем, 8 броньовиків та 6 автівок з росіянами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ