Вступити до родини ATR

Європа не має зупинятися на шостому пакеті санкцій — Зеленський до Палати депутатів Люксембургу: ZAMAN

2 червня 2022, 19:17
926

Україні потрібно більше зброї та санкцій проти рф.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час звернення в Палаті депутатів Люксембургу.

Вперше в історії там приймали президента країни, яка воює.

За словами Зеленського, Європа не має зупинятися на шостому пакеті санкцій.

«Потрібно більше зброї для України — сучасної зброї, яка забезпечить перевагу нашої держави над росією в цій війні не тільки завдяки сміливості, завдяки розуму, а й технологічно. І я прошу вас захищати цю потребу перед іншими європейськими державами. Потрібно ще більше санкцій проти росії за війну. Одразу, щойно запрацює шостий санкційний пакет, ми всі маємо готувати сьомий», — впевнений Зеленський.

Президент наголосив, що всі російські посадовці, які «працюють на війну», і всі російські судді, які «працюють на репресії», повинні потрапити під санкції.

«Активи цих та інших підсанкційних осіб — як фізичних, так і юридичних, а також активи російської держави, які зберігаються в іноземних юрисдикціях, мають бути заморожені. Всі. І потрібно знайти юридичну можливість конфіскувати їх, щоб направити на відшкодування збитків, яких росія завдала жертвам війни. Це буде справедливо. І повчально для агресора», — додав він.

Зеленський також заявив, що вірить в те, що Люксембург, як один із засновників об'єднаної Європи, підтримає спочатку кандидатство для України, а згодом і членство у Європейському Союзі. Бо насправді Україна де-факто вже стала частиною Європейського Союзу.

«Ми вже співпрацюємо як на двосторонньому рівні, так і на рівні ЄС у масштабі, який відповідає повноправному членству. Що може довести це краще, ніж те, що ми захищаємо одне одного?», — каже президент.

Окрім того, Володимир Зеленський запросив Ксав'є Бетеля, премʼєр-міністра Люксембургу, відвідати Київ та обговорити подальшу співпрацю. Президент впевнений, що фахівці та компанії Люксембургу долучаться до проєкту відбудови України після війни. І це буде наймасштабніший економічний проєкт у Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ