Вступити до родини ATR

Битва за майбутнє всієї Європи — Зеленський звернувся до Чеського парламенту: ZAMAN

15 червня 2022, 19:51
996

Битва за майбутнє всієї Європи саме зараз відбувається в Україні.

Про таке заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму звернені до обох палат парламенту Чехії та чеського народу.

За його словами, російське вторгнення в Україну є лише першим кроком, який потрібен Росії, щоб відкрити дорогу до підкорення інших народів. Тому Україна має отримати все для перемоги.

«Російські танки, які штурмують міста українського Донбасу, які пробують наступати на українські Харків, Миколаїв, Запоріжжя, мають бути зупинені й спалені або вигнані з території незалежної України. Щоб вони ніколи більше не змогли прийти ані в Прагу, ані в Остраву, ані у Брно, ані у Пльзень, ані в Карлові Вари, ані в будь-яке інше місто нашого континенту. Саме в Україні й саме зараз відбувається битва за майбутнє Європи», — наголосив Зеленський.

Президент підкреслює, що Україні потрібна сучасна та потужна зброя, фінансова допомога та фундаментальна підтримка, яка виб'є з рук росії її головну ідеологічну зброю: твердження, ніби Європа не здатна до реального об'єднання й ніби Україна не потрібна Європі.

«Нехай деякі політики десь там, у деяких державах, бояться можливості того, що свобода виграє, а тиранія програє, серед таких політиків немає ваших лідерів. Чеський народ прекрасно знає, чим завершуються компроміси за чужий рахунок, і до чого призводять поступки тиранії, яка пропонує забрати лише нібито частину бажаної території, щоб удати, ніби агресія припинилася. Той, хто хоче захопити все, ніколи не зупиниться, взявши тільки частину», — підсумував він.

Зеленський подякував Чехії, яка вже надала Україні серйозну допомогу зброєю. Він запевнив чеських політиків, що таким рішенням вони підтримали власну свободу та своє життя. Президент України наголосив, що ця підтримка має зберігатися стільки, скільки необхідно для перемоги, адже це протистояння має закінчитися винятково українською перемогою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ