Вступити до родини ATR

Росія не хоче миру — Зеленський європейським лідерам: ZAMAN

16 червня 2022, 19:29
919

Росія не хоче миру, вона прагне лише війни та того, аби зламати Україну та ЄС.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський лідерам чотирьох європейських країн, які відвідали Київ.

Коментуючи можливість переговорів з росією, Зеленський додав, що єдиною перепоною для усіх цих зусиль є неготовність російської федерації до реальних дій, до реальних перемовин, спрямованих на відновлення миру.

«Держава-агресор повинна усвідомити, що мир не має альтернативи, і повинна почати шукати мир, а поки всі ми бачимо і чули сьогодні, коли зазвучала сирена повітряної тривоги, що Росія шукає тільки нових способів, щоб залякати Європу і захопити більше і більше нашої землі», — наголошує президент Зеленський.

Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі вважає, що мир із Росією повинен бути досягнутий на умовах України. Він наголосив, що почув від людей в Україні надію та сподівання, і зазначив, що європейці мають підтримати і допомогти Україні відбудувати своє майбутнє.

«Ми дуже хочемо миру. Ми хочемо, щоб не постраждали інші міста, але Україна має оборонятися, щоб досягти миру. І ми, так чи інакше, нічого не робитимемо, не беручи до уваги волю України. Мир має бути таким, як його хоче бачити Україна, і він має бути тривалим», — заявив прем’єр.

Лідери 4 європейських країн запевнили, що і надалі підтримуватимуть Україну. Це стосується і фінансової підтримки, а також і зброї.

«Вже виділено 2 мільярди доларів. І ми будемо посилювати військову підтримку. Це зокрема «САУ Цезар», які дозволять українським воїнам захищатись від російської армії на української землі. Також Франція з перших днів війни виступила з ініціативою відправити в Україну експертів для розслідування воєнних злочинів. На наступному тижні я готовий прийняти рішення про надання нової партії «Цезарів», — каже президент Франції Еммануель Макрон.

Окрім того, канцлер Німеччини Олаф Шольц також запевнив, що його країна підтримує територіальну цілісність України і готова допомагати.

«Ми підтримуємо Україну великими сумами та в гуманітарному плані. Ми прийняли 800 тисяч біженців, запропонувавши їм захист. 135 тисяч українських дітей ходять у німецькі школи. Німеччина зламала свою давню традицію не постачати зброю. Ми стали постачати зброю і будемо це робити. Ми навчаємо українських військових користуватись сучасним озброєнням — самохідними гаубицями та зенітними установками. Ми також пообіцяли, що поставимо установки протиповітряної оборони ІРІС. Окрім того, ми домовились з США та Великою Британією, що будемо поставляти установки залпового вогню», — запевняє Шольц.

У підсумку, Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягає на погодженні сьомого пакета санкцій Європейського Союзу проти російської федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ