Вступити до родини ATR

Членство у ЄС — Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата: ZAMAN

17 червня 2022, 16:37
849

Європейська комісія офіційно рекомендувала Європейській Раді надати Україні статус кандидата на вступ в Європейський Союз.

У заяві йдеться, що Україна загалом просунулася у досягненні стабільності інститутів, які гарантують демократію, верховенство права, права людини та повагу та захист меншин.

Також відзначається, що Україна продовжила хороші макроекономічні результати, демонструючи гідну увагу до макроекономічної та фінансової стабільності, потребуючи продовження амбітних структурних економічних реформ.

Комісія рекомендує Раді, по-перше, надати Україні європейську перспективу і по-друге, надати статус кандидата. Звичайно, з розумінням, що країна виконає певний набір подальших важливих реформ,

Європейська рада розгляне заявку України на своєму засіданні 23–24 червня.

Водночас, рекомендуючи надати Україні статус кандидата у члени ЄС, Європейська комісія надала план дій, який треба виконати Україні перед початком переговорів до вступу України в ЄС. Це, зокрема, судова реформа, боротьба з корупцією, завершення відбору та призначення директора НАБУ та прокурора САП. Окрім того, необхідно привести у відповідність до європейського закон про ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ