Вступити до родини ATR

День кримськотатарського прапору у світі — заходи відбулися у європейських столицях: ZAMAN

26 червня 2022, 21:49
779

У європейських столицях біля будівель посольств України підняли національні прапори кримських татар.

За словами посла України у Польщі Василя Зварича, прапор корінного народу України став символом незламності, боротьби та свободи.

Десятки людей із кримськотатарськими та українськими прапорами вийшли до будівлі російського посольства і у Ризі. Звучав кримськотатарський гімн, присутні тримали в руках плакати з фотографіями кримськотатарських політв'язнів і вимагали припинити війну.

У Вільнюсі перед українським посольством у Литві підняли кримськотатарський прапор. Десятки людей із національною символікою зібралися та провели навіть імпровізований концерт.

А кримськотатарська молодь, яка живе зараз у різних куточках світу, об'єдналася і заспівала всіма улюблену пісню — «Doğğan yerim» — про те місце, де народилися.

Нагадаємо, що День кримськотатарського національного прапора відзначається з 2010 року з ініціативи кримськотатарської молоді. 26 червня обрали недарма. Цього дня, 1991 року, у Сімферополі було зібрано другий Курултай — національний з'їзд кримців після повернення на Батьківщину з місць депортації. Щороку, до окупації півострова, Сімферополь та інші міста Криму проводили святкові концерти та автопробіги з національною символікою.  Але з приходом окупантів це стало неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ