Вступити до родини ATR

Саботувати призов окупантів — у Представництві Президента України звернулися до українців у Криму: ZAMAN

4 липня 2022, 18:15
3472

Саботувати призов окупантів і не чинити воєнних злочинів.

З таким закликом до українських громадян у Криму звернулися у Представництві Президента України в автономії.

Там повідомили, що днями на ресурсах окупаційної «адміністрації» з’явився указ її «очільника» Сергія Аксьонова, в якому йдеться про створення у новому складі так званої призовної комісії з мобілізації.

Посіпаки окупантів також доручили створити комісії нижчого рівня в містах і селах. Це свідчить про плани росіян залучити людей до війни проти своєї держави, як це вже було зі строковиками, кажу у представництві. Ба більше, призов і мобілізація наших громадян до збройних сил держави-окупанта є порушенням, зокрема положень Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

«Саботуйте рішення окупантів. Пам’ятайте, ваше життя — найдорожче, що у вас є. Якщо ви все ж не зможете уникнути мобілізації і вас залучатимуть до участі у війні, то за першої ж нагоди здавайтеся в полон. Цим ви збережете своє життя та не виконуватимете злочинних наказів. Виконання злочинних наказів, які можуть призвести до жертв серед цивільного населення або руйнування цивільної інфраструктури, будуть кваліфіковані як злочини без строків давності, отже рано чи пізно ви понесете передбачену законодавством України та міжнародним правом відповідальність. Навіть якщо ви були мобілізовані на війну з Україною примусово», — наголошують у представництві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ