Вступити до родини ATR

Зрадив Меджліс — колаборант Алієв відсторонений від рішень представницького органу: ZAMAN

12 липня 2022, 17:38
1808

Був відсторонений від зв’язку і механізмів ухвалення рішень представницького органу кримських татар.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров прокоментував інформацію про те, що член Меджлісу Асан Алієв пішов на співпрацю з окупантами і став так званим «старостою» Новоолексіївки, що на Херсонщині.

Як відомо, Асан Алієв з 2005-го по 2014-й рік очолював Херсонський регіональний Меджліс, працював помічником голови Херсонської облдержадміністрації та був помічником постійного представника президента України в АР Крим, де відповідав за блок міжнаціональних відносин. Але після окупації Херсонщини став колаборантом.

Чубаров пояснив, що відсторонення Алієва відбулось одразу як стало відомо про контакти Алієва з Сейтумером Німетулаєвим — ексголовою Генічеської РДА, обвинуваченому у державній зраді.

Алієв став єдиним відомим представником Меджлісу, який пішов на відкриту співпрацю із ворогом.

«Як тільки нам стало відомо про перші контакти Асана Алієва з Сейтумером Німетуллаєвим, ми одразу вивели Алієва з усіх наших комунікаційних каналів та механізмів прийняття рішень. Де-факто Асана Алієва абсолютно виведено за межі діяльності Меджлісу кримськотатарського народу. Щодо формального членства у Меджлісі, то рішення про позбавлення статусу, згідно Регламенту Курултаю кримськотатарського народу, може бути прийняте лише на сесії Курултаю, яку в умовах окупації Криму, зі зрозумілих причин, провести неможливо», — прокоментував голова Меджлісу Рефат Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ