Вступити до родини ATR

Ракетний удар по Вінниці — рятувальні роботи тривають: ZAMAN

14 липня 2022, 17:13
511170

Стовп чорного диму, закривавлені люди, випалені автівки, зруйновані Дім офіцерів, Будинок побуту «Ювілейний» та пошкоджені навколишні будинки.

О 10:45 з Чорного моря ворог вдарив крилатими ракетами по Вінниці. Удар припав по центральній площі у Замостянському районі. У той час там було багато людей. І жодного військового об'єкту.

Станом на 17-ту годину відомо про 22 загиблих, троє з яких — діти. Лише 6-х наразі вдалося ідентифікувати.

На камеру потрапили шокуючі кадри: уражений уламками дитячий візочок з немовлям. За годину до влучання російської ракети дівчинка гуляла з мамою.

Близько 90 людей звернулись по допомогу до лікарів. За даними Нацполіції, приблизно півсотні з них перебувають у важкому стані. Під завалами ще досі є люди. 39 вважаються зниклими безвісті.

«Зараз триває ліквідація пожежі на покрівлі триповерхового будинку, площа пожежі 750 метрів. Проводиться розбір конструкцій у будинку побуту «Ювілейний». Унаслідок ракетних ударів пошкоджено близько 55 будинків різного призначення та 40 автомобілів. Від ДСНС працює понад 160 осіб та понад 20 одиниць техніки, а також 9 психологів та 80 курсантів ДСНС», — повідомив представник ДСНС Віктор Вітовецький.

Президент Володимир Зеленський назвав терактом ракетний удар російських загарбників по Вінниці.

«Звичайне мирне місто. Крилаті ракети влучили у дві громадські будівлі, розбиті житлові будинки, медичний центр — у ньому пожежа. Палали машини, трамваї. Це — зухвалий акт російського терору. Таке не могли зробити люди, це — скоти», — заявив він.

Рятувальні роботи у місті ще тривають. Вінничанам, чиї будинки були пошкоджені, місцева влада допоможе з ночівлею і тимчасовим прихистком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ