Вступити до родини ATR

Жертви російських судилищ — окупанти засудили Азамата Еюпова до 17 років колонії: ZAMAN

19 липня 2022, 19:07
253675

Азамат Еюпов — чергова жертва російського «конвеєру» судилищ.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Окупанти з Південного окружного військового суду Ростова-на-Дону засудили 59-річного кримського татарина Азамата Еюпова до 17 років колонії суворого режиму. 

Еюпова визнали винним у «тероризмі» через нібито причетність до партії «Хізб ут-Тахрір». З доказів — лише покази прихованих свідків та аудіозапис, зроблений співробітниками ФСБ або їх агентами у 2017 році. Там кілька чоловіків спілкуються на релігійно-політичні теми. 

Захист і сам Еюпов стверджує, що на тій зустрічі, де зроблено запис, його не було, а голос зовсім іншої людини. Захист зміг відшукати ту саму людину, чий голос записали окупанти, він це підтвердив, проте окупаційний «суд» цей факт проігнорував.

Нагадаємо, що Азамата Еюпова затримали у Білогірську у лютому минулого року. До арешту чоловік був будівельником. Він — батько чотирьох доньок. Одна з них має інвалідність з дитинства та потребує постійного догляду. За час перебування у СІЗО Еюпов чотири рази переніс ішемічний інсульт. За словами рідних та захисту, окупанти мстять Еюпову за його громадянську позицію.

За 8 років окупації Криму більше сотні кримських татар були затримані за звинуваченням у «тероризмі» через нібито причетність до партії «Хізб ут-Тахрір». Десятки затриманих отримали реальні терміни до 20 років ув'язнення за розмови на релігійні та політичні теми. Частина затриманих очікують на винесення рішення у російських СІЗО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ