Вступити до родини ATR

ЗСУ було уражено вдк рф "Костянтин Ольшанський"

26 березня 2024, 12:57
2057

24 березня ЗСУ завдали удару ракетним комплексом "Нептун" по українському кораблю "Костянтин Ольшанський", який захопили росіяни під час окупації Криму в 2014 році. 

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

"Але, оскільки РФ хотіла відновити корабель і використовувати його проти нашої держави, українське керівництво ухвалило рішення уразити судно "Нетуном"", — сказав він.

"Дев'ять років він стояв у Севастопольській бухті, його розбирали на запчастини, просто банально грабували. Але на десятий рік війни вони (росіяни. — Ред.) зрозуміли, що закінчуються в них великі десантні кораблі цього проєкту 775-го, і вони вирішили його відновити. Упродовж року там проводили відновлювальні роботи, але метою цих робіт, як ми розуміємо, було зробити фальсифікацію, щоб відзвітувати московському керівництву і тим самим споживачам інформації в Росії та на окупованих територіях, що вони відновили один нібито зі своїх десантних кораблів, які раніше були пошкоджені", — пояснив речник МВС. 

Ушкодження уточнюються, але корабель не в бойовій готовності.

Також уражені у той самий день великі десантні кораблі "Азов", "Ямал" та розвідувальний корабель "Іван Хурс" не зможуть виконувати бойові завдання найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ